Una novel·la històrica feta còmic que sembla un documental de dibuixos animats.

Un día vi 10.000 elefantesUn día ví 10000 elefantes

Disponible:


TRAILER

SINOPSI

Angono Mba, un octogenari guineà rememora des del saló de casa seva l'expedició en què va fer de portador per al cineasta madrileny Manuel Hernández Sanjuán i el seu equip (Hermic Films). Entre 1944 i 1946 van recÓrrer la Guinea espanyola documentant la vida a la colònia i buscant un misteriós llac, on segons explicava una llegenda africana, es podien veure 10.000 elefants junts.

De l’obsessiò del cineasta espanyol per trobar aquell llac, de les aventures pròpies d’una expedició per aquell país desconegut i dels sentiments contradictoris dels dos personatges, sorgeix aquesta història de fascinació per l’Àfrica, el passat i la memòria.

FOTOGRAMES

still_frames still_frames still_frames still_frames still_frames still_frames still_frames still_frames

MATERIAL D'ARXIU

archivo archivo archivo archivo archivo archivo archivo archivo

Més de 5.500 fotografies de la expecidión de Hermic films i uns 200 documents de l'arxiu de Manuel Hernández Sanjuán.

31 títols originals de la productora Hermic Films.

PROCÉS Making of

Més de 16 anys de treball.

making of making of making of making of making of making of making of making of making of making of making of making of making of making of making of making of making of making of making of

EQUIP

Alex Guimerà

ALEX GUIMERÀ

Direcció, producció...

guime.es

Biografia
La realització i la postproducció audiovisual també poden ser un art i Guime explota a un altíssim nivell gràcies a la seva completa formació en cinema, televisió i disseny. El resultat de la seva necessitat per l’experimentació de diferents estils, narratives i formats fa que, el 2006 segueixi el seu aprenentatge “a peu de carrer” com a freelance, treballant per a agències de publicitat, productores i televisions. Això l’ha portat, en bona part, a treballar en alguns països d’Europa, Amèrica i àfrica. Creant així un pou de coneixement, experiència i bon gust en la producció de projectes audiovisuals, documentals, publicitat i televisió. L’experiència i el coneixement que donen la feina i la dedicació ho van conduir a crear el 2009, l’estudi de disseny i productora audiovisual “SeveralStudio”. Tota aquesta ruta entre formació, treball i creativitat l’han portat a participar en diferents festivals arreu del món amb diversos tipus de projectes, ja fossin videoclips, documentals o curtmetratges. Des de 2011 comparteix aquest viatge audiovisual amb el dissenyador, productor i desenvolupador web Juan Pajares, àlies Flextatowa. I juntament amb la gran selecció d’artistes i creadors amb els quals Guime col·labora constantment fan d’aquest productor sinònim de professionalitat, dedicació, experiència, serietat i passió.

Filmografia

2015 “Un día vi 10.000 elefantes” és el seu primer llargmetratge documental animació.
(work in progres 2015) “L’Home de la trompeta” - Curt documental
(work in progres 2015) “Living in a song” - Pel·lícula documental musical
2013 “I’ve got calligraphy” - Curt documental
2012 “Learn to unlearn” - Curt documental
2012 “You’re still in my mind” / The Pepper Pots - Videoclip
2011 “I paint music” - Curt documental
2011 “A piece of life” - Curt
2011 “Time to live” / The Pepper Pots - Videoclip
Flextatowa

JUAN PAJARES flextatowa

Direcció, producció, papiroflexia...

flextatowa.com

Biografia
és un dissenyador que combina el cinema amb la papiroflèxia, el desenvolupament web, l’animació, el disseny d’interiors i industrial.

Amb “Just do it work” com a leitmotiv, el seu treball es fonamenta en l’acció, la flexibilitat, la capacitat multidisciplinària, la dedicació i la proximitat amb els altres. I es caracteritza per l’ús de materials orgànics com: paper, fusta i fils combinats amb eines digitals (càmera, escàner i ordinador).

Motivat pels nous reptes, aprendre, créixer i gaudir dels processos. Tracta d’aconseguir en cada treball el millor resultat possible i li apassiona buscar solucions.

Filmografia

2018 “Constitución” docuweb (Idea, direcció i producció)
2017 “Libertad de Impresión” documental (Edició, animació i diseny)
2015 “Un día vi 10.000 elefantes” (Direcció, producció, animació...)
2013 “I’ve got calligraphy” - Curt documental (Producció)
2012 “Learn to unlearn” - Curt documental (Producció)
2012 “You’re still in my mind” / The Pepper Pots - Videoclip (Art)
2012 “Boina” - Microdocumental d’animació.

pere

PERE ORTÍN

Idea i guió

pereortin.com

Biografia
Periodista i documentalista. Ha treballat durant els últims 20 anys en premsa, TV i documentals. Ha realitzat reportatges escrits i audiovisuals en mes de 40 països de tots els continents. Després de 10 anys a Televisió Espanyola (TVE) i el diari La Vanguardia, ha produït i dirigit de manera independent pel·lícules documentals com: ‘Caçadors d’imatges’, ‘Le mal d’Afrique’, ‘Africalls?’ I ‘La nena blanca ‘. Ha publicat al costat de Vic Pereiró un llibre sobre l’expedició cinematogràfica Hermic Films a Guinea titulat ‘Mbini. Caçadors d’imatges ‘, Altaïr Ed. / We Are Here Films.

Actualment dirigeix “Altaïr Magacine”.Actualmente dirige “Altaïr Magacine“.
dulk.

ANTONIO. SEGURA Dulk

Il·lustració

dulk.es

Biografia
Dulk és un afamat i insaciable il·lustrador tot terreny. L’art urbà, la il·lustració i el disseny gràfic són els seus camps, la seva retorçada imaginació s’encarrega de la resta. Ha mostrat la seva obra a: Anglaterra, Alemanya, Holanda, França, Itàlia o Bèlgica, on recentment ha guanyat un important premi internacional.

El seu estil és una càrrega explosiva amb influències variades que van des del tenebrisme de Caravaggio fins a l’obsessió pel detall en la pinzellada de la pintura flamenca, tot barrejat amb un toc bizarro, burlesc i afectuós alhora que fa del conjunt un estil compacte , directe i molt sincer.

Antonio gaudeix creant personatges i històries basades en els seus propis somnis i fets quotidians, barrejant realitat i ficció, amb un toc de surrealisme pop que el defineix com un dels principals referents del panorama de la il·lustració nacional.
elias

ELÍAS ARIAS

Disseny de so

novaplanet.com

Biografia
Original de Barcelona instal·lat a París des de 2001. Va començar a treballar com a enginyer de so i sound designer en l’avantguardista productora audiovisual Novaprod owl (actualment Novaspot) del grup audiovisual i editorial Ràdio Nova.

Allà es va especialitzar en la composició i postproducció de bandes sonores per a tv i ràdio de caràcter molt variat, des de la publicitat als documentals; dels programes de caràcter més generalista als de marcat contingut cultural.

juan_tomas

J.T. ÁVILA LAUREL

Escriptor de la novel·la:
"Los elefantes en la luna".
Biografia
Juan Tomás ávila Laurel és un prolífic i reconegut escriptor de Guinea Equatorial. Ha representat al seu país en importants fòrums internacionals (Suïssa i Nova York el 2008, Seül el 2007, New York el 2009, Alcalá d’Henares en 2010) i també ha estat conferenciant convidat a Espanya, el Regne Unit i els Estats Units.

A més dels seus escrits a la premsa internacional, els seus més de 14 obres en prosa i vers, es caracteritzen per un compromís crític amb la realitat social i política del seu país així com amb la reflexió sobre les desigualtats econòmiques. Però més enllà de la immediatesa que permea la quotidianitat, aquestes preocupacions creatives es tradueixen en una profunda consciència històrica sobre Guinea Equatorial, el seu passat, el seu present i el seu futur.
elchojin

EL CHOJIN

Raper convidat

elchojin.net

Biografia
Domingo Antonio Edjang Moreno, més conegut com El Chojin, és un intèrpret i compositor de rap, de Torrejón d’Ardoz (Madrid, Espanya). Fill de pare equatoguineà i mare extremenya. El seu estil ha estat denominat rap consciència, caracteritzat pel rebuig a la violència, el racisme, les drogues i l’alcohol.

Pel seu origen familiar, per la seva actitud de crítica constructiva, per la seva habilitat per sintetitzar la realitat en les seves cançons i per ser un referent per a molts joves a Espanya i Guinea, és l’artista espanyol que millor podia reflectir l’esperit d’aquest film, i ho confirmo en escriure i interpretar el tema central de la pel·lícula.
rousselot

RICARDO. ROUSSELOT

Cal·lígraf convidat

grupoerre-rousselot.com

Biografia
Nascut a Buenos Aires, 1936. Tipógrafo, dissenyador, cal·lígraf, dibuixant, nominat al Premi Nacional de Disseny en dues ocasions, membre d’honor del Col·legi de Dissenyadors Gràfics de Catalunya, fellow de Design for the World ...

Posseeix un currículum amplíssim, ple de reconeixements i treballs emblemàtics com ara els logotips de: Smoking, El Corte Inglés, Spanair, etc.

A ‘Un dia vaig veure 10.000 elefants’ ha donat vida a la cal·ligrafia de Manuel Hernández Sanjuán. Basant-se en la lletra original del propi cineasta. A més de deixar tot el seu art en el fantàstic logotip / títol de la pel·lícula.
Crèdits complets
 • ALEX GUIMERÀ i JUAN PAJARESDirecció
 • PERE ORTÍNIdea i Guió
 • ALEX GUIMERÀProducció Executiva
 • JUAN PAJARESProducció
 • ANDRÉS LUQUEProducció Executiva Tve
 • JORDI AMBRÓSProducció Executiva Tv3
 • JOAN PAVÓNProducció Delegada Tv3
 • SANDRA REINAAjudant de Producció
 • ALEX GUIMERÀDirecció d'animació
 • GUIME, FLEXTATOWA & JAIKMotion Graphics
 • ALEX GUIMERÀMuntatge
 • SEVERALSTUDIOPostproducció
 • ALEX GUIMERÀDirecció de fotografia
 • GUILLEM VENTURAColor i Vfx
 •  Retall Digital
 • XAVI MIRAPEIX
 • ALAIN ASTOLA
 • LAURA CARVAJAL
 • IRIS JORDANA
 • BERTA GONZÁLEZ
 • MERITXELL TELLO
 • ALEX GUIMERÀCoordinació del Retall Digital
 • ANTONIO SEGURA DulkIl·lustracció
 • JUAN PAJARESCoordinació de la Il·lustracció
 • ELIAS ARIASDisseny de So
 •  Mix de So
 • JUAN SÁNCHEZ Cuti
 • ELIAS ARIAS
 •  Tècnics de So
 • SALOMÉ LIMÓN (Casa Limón)
 • RICARD ARMENTANO (Figtree)
 • CHEMA SEGUIDO (Mapa Música)
 •  So Ambient
 • PEDRO MONTESINOS
 • ELIAS ARIAS
 • BENJAMIN FERTBanda Sonora
 • EL CHOJINLletra i Interpretació del Rap “Un día vi 10.000 elefantes”
 • FÁBELBase del Rap “Un día vi 10.000 elefantes”
 •  
 • JAVIER BURGOS (POLIEDRO)Operador de Drone
 •  Actors
 • SERGI DAVIESAngono Mba
 • MIREIA PÉREZAssistenta
 • MIREIA ESTEVEEntrevistadora
 • MARC PÉREZTècnic De So
 • ANDREU MEIXIDECàmera
 • JAVIER JAÉNProductor
 •  
 • MIQUEL GRIÑÓMaquillatge i Perruqueria
 • LOLY RICOMaquillatge
 • EDGAR COLOMERPerruqueria
 •  
 • MARTA BELENGUER i JUAN PAJARESDirecció d'Actors de Doblatge
 •  Actors de Doblatge
 • TONI GARRIDOManuel Hernández Sanjuán
 • GORSY EDUAngono Mba
 • PEDRO ESONOEsono Ebang
 • GENEROSA ESAHA NDONGAsanguan
 • MARCELO ASUMUNoi Fang
 • IBRÁN TRASIERRACura catalá
 •  Figurants Il·lustració
 • HERNÁNDEZ SANJUÁNEll mateix
 • SERGI DAVIESAngono Mba
 • INGRID EMAGAAsanguan
 • DANIEL OTEROColon pipa
 •  Figurants Sonors
 • JULIO LAMAÑA
 • DAVID CANO
 • MICHEL CANO
 • DAVID PRATS
 • PEP CREMADES
 •  Assessoria Lingüística
 • CELIA RUÍZ
 • BLANCA PÍ
 • ALBERT PEJÓ
 •  Traducció Anglès
 • JUDY THOMSON
 • SONIA MORALES
 •  Subtitulats
 • SILVIA SOLER
 • JUAN PAJARES
 • SONIA MORALES
 •  
 • FIGTREE STUDIOSEstudi de So
 •  Estudis de Grabació
 • CASA LIMÓNMadrid
 • MAPA MÚSICAMadrid
 • FIGTREE STUDIOSBarcelona
 • G23Barcelona
 •  Plató
 • GRANOLLERS AUDIOVISUALFàbrica De Les Arts Roca Umbert
 • HANGARCentre De Producció I Recerca D’arts Visuals
 • VADEVERBarcelona
 • ALEX GUIMERÀ i JUAN PAJARESTítols de Crèdit
 • JUAN PAJARESDirecció d'Art
 • SEVERALSTUDIODisseny Gràfic
 • JUAN PAJARESDesenvolupament Web
 • RICARDO ROUSSELOTCal·ligrafia
 • JUAN PAJARESStoryboard
 • SABATELLINI&ASSOCIATSAssessoria Legal
 •  Lloguer Audiovisual
 • MASQVIDEO
 • AUDIOVISUAL PRO
 •  Cotxes Producció
 • SEAT
 • CATALUNYA MOTOR
 • SEM TRAVELMissatgeria
 • BAR LLACUNACatering

CONTACTE

Journeyman pictures

Journeyman pictures

Distribució
+44 (0) 208 398 4616

SeveralStudio

Juan Pajares flextatowa

Director i productor
+34 661 805 611

Alex Guimerà

Director i productor
+34 647 883 317

PATROCINADORS

Una producció de:
En co-producció amb:

Amb l'ajuda de: